iDeal op je website

, ,
iDeal op WordPress website

Klanten laten betalen met iDeal op je website

iDeal is het meest gebruikte online betaalsysteem in Nederland. Het zorgt voor een stukje gemak van je klant en jij als ondernemer hebt sneller je geld. Wanneer een klant een product of dienst koopt via je website en deze afgerekend moet worden met een bankoverschrijving is het nog maar de vraag of en wanneer je je geld gaat ontvangen. Voor beide partijen is iDeal een win win situatie dus.

Hoe iDeal integreren op je WordPress website?

Je hebt in feite 2 dingen nodig: een account bij een technische partij (Payment Service Provider oftewel PSP) die iDeal mogelijk maakt, en een stukje techniek op je website die de koppeling met de PSP (Payment Service Provider) mogelijk maakt.

Mollie als iDeal provider op je website of webshop

Wij maken nagenoeg altijd gebruik van Mollie als PSP. Mollie heeft een prettige backend, mooie betaalpagina’s en legio kant en klare koppelingen voor onder andere WooCommerce. Daarnaast hanteren ze geen maandelijkse abonnementskosten wat veel PSP’s wel hebben. Dus als je geen transacties hebt betaal je ook niets. Daarnaast zijn ze met een iDeal fee van € 0,29 verreweg de goedkoopste. Het verdienmodel van Mollie werk dus zo; jij verkoopt een product van € 100,- en je klant betaald met iDeal, dan zal Mollie € 100 – € 0,29 = € 99,71 storten naar jouw rekening. Dit uitbetalen kan desgewenst elke dag, 2 keer per week, 4 keer per maand of 1 keer per maand.

Wat heb je nodig op je WordPress website om iDeal mogelijk te maken?

Naast een PSP heb je een stukje techniek nodig om iDeal mogelijk te maken. Mollie heeft gratis een iDeal plugin voor WooCommerce beschikbaar. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om bijvoorbeeld het populaire Gravity Forms te koppelen met iDeal. Zo kun je middels een formulier een product of dienst verkopen zonder dat je daar een hele webshop voor nodig hebt. De koppeling tussen Mollie en Gravity Forms is overigens niet gratis, hiervoor betaal je rond de € 35,- per jaar exclusief installatie en configuratie.

Een mollie account aanmaken en starten met verkopen?

Wil je meteen een gratis Mollie account aanmaken? Klik dan hier en maak je gratis account aan.

Mocht je meer info willen, bel of mail of gebruik de live chat rechtsonder in beeld.