Verzendkosten en BTW schatten verwijderen in Magento

,

Magento zit boordevol allerlei technisch vernuft maar niet altijd is dit gewenst. Om als voorbeeld te nemen het blok “Schat verzendkosten en BTW” op de winkelwagen pagina. In de Verenigde Staten heb je te maken met verschillende BTW tarieven in de verschillende staten. Ook de verzendkosten kunnen per staat nogal eens verschillen. Hiervoor is dit blok dus erg handig.
In Nederland kennen we echter per BTW tarief maar 1 percentage. Ook zijn de verzendkosten van de meeste producten voor iedere Nederlander gelijk. Het blok “Schat verzendkosten en BTW” is dus overbodig, verwarrend en het maakt je pagina veel drukker dan nodig is. Wanneer wij een Magento webhop bouwen gaat deze functie er standaard als eerste uit.

Er zijn verschillende manieren om deze functie weg te halen. Via het checkout.xml bestand en via CSS. De CSS oplossing is de snelste maar niet altijd de beste. Later meer.

Open het bestand /app/design/frontend/jouwtheme/jouwtheme/layout/checkout.xml.
Zoek deze regel:
<block type=”checkout/cart_coupon” name=”checkout.cart.coupon” as=”coupon” template=”checkout/cart/coupon.phtml”/ >
Comment deze regel out. Dit moet dan worden:
<!– <block type=”checkout/cart_coupon” name=”checkout.cart.coupon” as=”coupon” template=”checkout/cart/coupon.phtml”/> > –>

Je hebt nu de couponcode verwijderd.

Vervolgens ga je naar deze regel:
<block type=”checkout/cart_shipping” name=”checkout.cart.shipping” as=”shipping” template=”checkout/cart/shipping.phtml”/ >
Comment deze regel out. Dit moet worden:
<!– <block type=”checkout/cart_shipping” name=”checkout.cart.shipping” as=”shipping” template=”checkout/cart/shipping.phtml”/> > –>

Je hebt nu de “Schatten verzendkosten en BTW” verwijderd.

De andere oplossing is middels CSS. Zoals eerder aangegeven is dit niet de beste oplossing. Het blok staat er nl. nog wel maar je ziet het niet. De functionaliteit moet dus wel geladen worden terwijl je er niets aan hebt. Zonde van de capaciteit dus. Als je liever wegblijft van de bestanden via FTP is dit echter wel een oplossing. Het is nl. beter om het blok weg te halen aangezien je er niets aan hebt en je door verwarring sales kan mislopen.

Ga in de back-end naar Configuratie > Systeem > Ontwerp.
Onder “HTML head” en vervolgens “veelsoortige scripts” (het zou anders kunnen heten, afhankelijk van de door jou gebruikte vertaalbestanden) vul je in:

Je hebt nu het verzendkosten en BTW schatten middels CSS weggehaald.