Google Analytics of PiWik Pro?

Analytics

Google Analytics en Piwik Pro zijn twee van de meest gebruikte webanalysetools op de markt. Beide zijn ontworpen om gebruikers te voorzien van waardevolle informatie over hun websiteverkeer en online activiteiten. In dit artikel vergelijken we de twee platforms om te zien hoe ze presteren op verschillende gebieden.

Gebruikersinterface en navigatie

De gebruikersinterface van Google Analytics is eenvoudig en gebruiksvriendelijk. De navigatie is intuïtief en het dashboard geeft snel toegang tot belangrijke gegevens en rapporten. Aan de andere kant kan de interface van Piwik Pro een beetje ingewikkelder zijn en vereist het enige technische kennis om te begrijpen hoe het platform werkt. Het dashboard is ook minder overzichtelijk dan dat van Google Analytics.

Gegevens privacy en beveiliging

Een van de belangrijkste verschillen tussen Google Analytics en Piwik Pro is de mate van gegevensprivacy en beveiliging die ze bieden. Google Analytics verzamelt gegevens van gebruikers en gebruikt deze voor advertenties en andere doeleinden. Piwik Pro is een op privacy gericht platform en biedt gebruikers volledige controle over hun gegevens en hoe deze worden verzameld en gebruikt. Piwik Pro voldoet ook aan de AVG-richtlijnen voor gegevensprivacy en biedt gegevensbescherming op bedrijfsniveau.

Functies en mogelijkheden

Beide platforms bieden een breed scala aan functies en mogelijkheden voor het analyseren van websitegegevens. Google Analytics biedt geavanceerde functies, zoals doeltracking en e-commerce tracking, en is een goede keuze voor e-commerce bedrijven. Piwik Pro biedt vergelijkbare functies, waaronder doeltracking en segmentatie, maar heeft ook geavanceerde functies voor gegevensprivacy, waaronder mogelijkheden om gebruikers te anonimiseren en gegevens te pseudonimiseren.

Prijsstelling

Google Analytics is gratis voor kleine bedrijven en website-eigenaren en biedt geavanceerde functies tegen een hogere prijs voor grotere bedrijven. Piwik Pro is een betaald platform en biedt verschillende prijsniveaus, afhankelijk van de grootte van het bedrijf en de vereiste functies.

Klantenservice en ondersteuning

Google biedt uitstekende klantenservice en ondersteuning voor Google Analytics-gebruikers. Er zijn talloze bronnen beschikbaar, waaronder uitgebreide documentatie, een forum en telefonische ondersteuning voor betaalde gebruikers. Piwik Pro biedt ook uitgebreide documentatie en een forum, maar de klantenservice is beperkt tot e-mailondersteuning en telefoonondersteuning voor betaalde gebruikers.

Conclusie

Beide platforms zijn krachtige webanalysetools die waardevolle inzichten bieden voor het beheer van een website. Google Analytics is een goede keuze voor kleine bedrijven en website-eigenaren die geavanceerde functies nodig hebben tegen een betaalbare prijs. Piwik Pro is een goede keuze voor bedrijven die gegevensprivacy en beveiliging hoog in het vaandel hebben staan en geavanceerde functies nodig hebben voor e-commerce en andere to