WooCommerce Wholesale Pro-instellingen – Groothandelrollen

WooCommerce Wholesale Pro  creëert een of meer gebruikersrollen voor uw groothandelskopers. U kunt deze beheren op het tabblad ‘Rollen’ van de pagina met plug-ininstellingen op: WooCommerce → Instellingen → Groothandel → Rollen .

Wanneer u de WooCommerce Wholesale Pro -plug-in installeert, wordt er automatisch een standaard groothandelsrol voor u aangemaakt.

Hoeveel groothandelsrollen heb ik nodig?

Beantwoord deze vragen om te beslissen of u extra groothandelsrollen moet maken:

  • Wilt u dezelfde prijzen tonen aan al uw groothandelsgebruikers?
  • Wilt u verschillende producten aan verschillende groothandelsgebruikers laten zien?

Als u op beide vragen ‘Ja’ heeft geantwoord, heeft u alleen de standaardgroothandelsrol nodig.

Als u op beide vragen ‘Nee’ heeft geantwoord, moet u voor elke groep groothandelsgebruikers een extra rol creëren. Vervolgens kunt u aan elke rol verschillende groothandelsprijzen en/of productcategorieën toewijzen.

Groothandelrollen toevoegenWooCommerce groothandel rolinstellingen

Om een ​​extra groothandelsgebruikersrol aan te maken, ga naar Bestellingen → Instellingen → Producten → Wholesale → Rollen en klik op de knop ‘Nieuwe rol toevoegen’. Voer de volgende informatie in:

Weergavenaam

De naam van de groothandelsrol. Dit verschijnt alleen in de WordPress-beheerder en wordt niet aan klanten getoond.

Korting

Om een ​​globale korting te geven aan alle gebruikers met deze rol, voert u een percentage tussen 0-100 in. Voer het %-symbool niet in.

U kunt een geheel getal toevoegen (bijvoorbeeld 50) of maximaal 2 decimalen (bijvoorbeeld 50,25).

Dit percentage wordt afgetrokken van de standaardprijs van alle producten voor deze gebruikersrol. U kunt de algemene korting  voor individuele categorieën of producten overschrijven.

Productspecifieke prijzen

Schakel deze optie in als u exacte groothandelsprijzen voor individuele producten wilt kunnen instellen. (U kunt dit uitgeschakeld laten als u alleen groothandelskortingen op globaal of categorieniveau wilt instellen.)

Productspecifieke verkoopprijzen

Dit verschijnt alleen als productspecifieke prijzen zijn ingeschakeld. Schakel dit in als u exacte verkoopprijzen voor groothandelsgebruikers wilt kunnen invoeren.

Pas groothandelskortingen toe op de verkoopprijzen

Schakel dit in als u procentuele kortingen gebruikt voor de groothandelsrol en de groothandelsprijs wilt berekenen op basis van de verkoopprijs van een product in plaats van de normale prijs.

Fiscale positie

Gebruik deze optie om belasting voor deze rol in of uit te schakelen. Dit betekent dat groothandelsgebruikers met deze rol prijzen exclusief belasting zien, en dat er geen belasting in rekening wordt gebracht in de winkelwagen of bij het afrekenen.

Opmerkingen:

  • Standaard is deze optie ingesteld op ‘Overgenomen’, wat betekent dat de rol de algemene instelling ‘Belasting uitschakelen’ voor uw groothandel overneemt. U kunt de algemene optie overschrijven door ‘Uitgeschakeld’ of ‘Ingeschakeld’ te selecteren.
  • U kunt alleen belasting inschakelen voor de rol als belastingen ook zijn ingeschakeld in WooCommerce → Instellingen → Algemeen . Als u belasting inschakelt voor een groothandelsrol en belasting is uitgeschakeld in uw bredere winkel, wordt er geen belasting in rekening gebracht aan gebruikers.

Prijzen weergeven in de winkel

Gebruik deze optie om te bepalen of groothandelsgebruikers met deze rol wel of niet prijzen inclusief BTW te zien krijgen. of excl. belasting, ongeacht of zij belasting moeten betalen.

Groothandelsrollen bewerken

WooCommerce groothandelsrollen instellingenpagina

U kunt bestaande groothandelsrollen bewerken via WooCommerce → Instellingen → Producten → Groothandel → Rollen . Beweeg de muis over een rol en klik op de link ‘Bewerken’ die verschijnt.

Bewerk de WooCommerce-groothandelsrol

Om de volgorde van uw rollen op de pagina te wijzigen, gebruikt u het pictogram aan de linkerkant om elke rol naar de gewenste positie te slepen en neer te zetten. Deze volgorde wordt alleen gebruikt in de WordPress-beheerder en heeft geen ander effect.

Groothandelsrollen rollen toekennen aan klanten

Om een rol toe te kennen ga je naar Klanten > Open de klant die je een rol wil toekennen > Kies in de dropdown bij Rol het Wholesale profiel en klik op de blauw knop “Gebruiker updaten” onderaan de pagina.