Wat is de Gutenberg editor van WordPress?

business coffee composition computer

Alles wat je moet weten over de WordPress Gutenberg Editor

De WordPress Gutenberg Editor is de standaard editor in WordPress sinds versie 5.0. Het is vernoemd naar Johannes Gutenberg, de uitvinder van de mechanische drukpers die de verspreiding van informatie mogelijk maakte. De Gutenberg Editor is ontwikkeld door Automattic, het bedrijf achter WordPress.com.

De Gutenberg Editor is ontworpen om het eenvoudiger te maken om inhoud te maken en te bewerken in WordPress. Het biedt een meer gestroomlijnde interface die gebruikers in staat stelt om inhoud te creëren en te bewerken met behulp van blokken. Blokken zijn stukjes inhoud die kunnen worden verplaatst, bewerkt en verwijderd zonder de rest van de pagina te beïnvloeden.

Met de Gutenberg Editor kun je niet alleen tekst bewerken, maar ook afbeeldingen, video’s en andere media invoegen. Er zijn zelfs blokken beschikbaar voor meer geavanceerde functies, zoals het insluiten van sociale media-inhoud en het maken van aangepaste lay-outs.

Een van de grootste voordelen van de Gutenberg Editor is dat het een intuïtievere manier biedt om inhoud te maken. In plaats van dat gebruikers zich zorgen moeten maken over het opmaken van tekst en afbeeldingen, kunnen ze blokken gewoon slepen en neerzetten om hun pagina’s te maken.

Kortom, de WordPress Gutenberg Editor is een belangrijke stap voorwaarts voor WordPress-gebruikers die op zoek zijn naar een eenvoudiger, meer intuïtieve manier om inhoud te maken en te bewerken. Of je nu een ervaren WordPress-gebruiker bent of nieuw bent bij het platform, de Gutenberg Editor maakt het makkelijker dan ooit om de website van je dromen te maken.