Voorkom dat je WordPress website wordt gehackt!

Bescherm je wordpress website tegen hackers

Tips om je WordPress website te beschermen tegen hackers

WordPress is het meest gebruikte Content Management System (CMS) ter wereld, en daarom is het een aantrekkelijk doelwit voor hackers. Veel website-eigenaren hebben het ervaren: wanneer hun website gehackt is, kan dit resulteren in downtime, verlies van gegevens en zelfs financiële schade. Gelukkig zijn er verschillende maatregelen die je kunt nemen om je WordPress website te beschermen.

1. Updates

Zorg ervoor dat je WordPress-installatie, thema’s en plugins altijd up-to-date zijn. Updates bieden vaak beveiligingsverbeteringen en patches voor bekende kwetsbaarheden. Wanneer je website niet up-to-date is, vergroot je de kans dat hackers zich toegang verschaffen.

2. Sterke wachtwoorden

Gebruik sterke wachtwoorden om toegang tot je WordPress website te krijgen. Als je een zwak wachtwoord gebruikt, is het gemakkelijker voor hackers om in te breken. Maak een wachtwoord dat bestaat uit minimaal 12 tekens en bevat een combinatie van hoofdletters, kleine letters, cijfers en symbolen.

3. Beveiligingsplugin

Installeer een beveiligingsplugin zoals Wordfence Security of iThemes Security. Deze plugins bieden extra beveiligingslagen, zoals malware scanners en brute force beveiliging. Ze kunnen ook waarschuwingen geven als er verdachte activiteit op je website is.

4. Tweefactorauthenticatie

Voeg tweefactorauthenticatie toe aan je WordPress website. Dit betekent dat een gebruiker bij het inloggen naast het invoeren van een wachtwoord ook een extra stap moet voltooien, zoals een code die naar een telefoon wordt gestuurd. Dit maakt het voor hackers veel moeilijker om toegang tot je website te krijgen.

5. Beperk loginpogingen

Beperk het aantal loginpogingen die een gebruiker mag maken voordat ze worden geblokkeerd.

Hulp nodig? Stuur een bericht of bel en wij helpen je met het beveiligen van jouw WordPress website.