SSL meer en meer onmisbaar

, ,
HTTPS icon

Websites zonder SSL certificaat worden als onveilig beschouwd in Google Chrome

Nog geen SSL certificaat actief op je domein? Dan is de kans aanwezig dat Google Chrome je website vanaf begin 2017 als onveilig gaat bestempelen. Dit kan je het vertrouwen van je klanten kosten. Daarnaast kan het ook een negatief effect op je positie in Google hebben. Deze plannen worden beschreven op het blog van Google wat je hier kunt lezen.

Wat doet een SSL certificaat?

Simpel gezegd; het zorgt voor een veilige verbinding wanneer privacygevoelige gegevens over internet verstuurd worden. Denk aan een contactformulier of een winkelwagen in een webshop. We schreven er al eerder over, lees het eerdere blog over deze beveiliging hier.

Hoe herken je een SSL certificaat?

Een SSL certificaat kun je eenvoudig herkennen aan het het groene slotje en de letters https in het groen. Er zijn verschillende vormen van certificaten; van een instap domein SSL tot een uitgebreide SSL. De Rabobank gebruikt bijvoorbeeld een uitgebreide SSL. De volledige bedrijfsnaam is in de groene balk opgenomen. Dit valt op en geeft extra vertrouwen over de mate van veiligheid wanneer je de website bezoekt en afgeschermde delen zoals online bankieren bezoekt. Een domein SSL is om te beginnen veelal voldoende.

Provisual maakt gebruik van een domein SSL met wildcard zodat subdomeinen ook veilig zijn.
Provisual maakt gebruik van een domein SSL met wildcard zodat subdomeinen ook veilig zijn.

    
uitgebreide-ssl
De Rabobank maakt gebruik van een uitgebreide SSL.

Wat kost een SSL certificaat?

Wanneer je bij ons in het Managed WordPress hosting programma zit kun je een certificaat afsluiten vanaf € 25,- per jaar. Dit is incl. installatie op je domein. Wanneer je geen Managed WordPress hosting afneemt maar via een andere partij gehost bent kunnen we de mogelijkheden bekijken en een aanbieding op maat maken.