E-mail instellingen en poorten voor IMAP – POP3 – SMTP

Het gebruik van e-mail is in deze tijd natuurlijk super handig. Vaak kun je de e-mail al wel gebruiken via een webmail, maar dat is niet altijd zo gemakkelijk of praktisch. Daarom kun je vrijwel elk mail adres ook gebruiken in een e-mail programma. Daarvoor heb je natuurlijk wel de juiste instellingen nodig.

Voor het instellen van je e-mail account in je e-mail programma heb je bepaalde gegevens nodig. De gegevens die je nodig hebt staan hieronder beschreven:

Inkomende IMAP – POP3 en SMTP mailserver

E-mail instellingen

We nemen de veelgebruikte poorten eens door:

POP / POP3

Het Post Office Protocol haalt alle e-mail van de mailserver op.

  • Poort 995: Dit is de poort voor een versleutelde POP verbinding. Dit is een beveiligde verbinding, we raden dan ook aan om deze te gebruiken.

IMAP

  • Poort 993: Deze poort is geschikt voor een versleutelde IMAP verbinding. Dit is veilig en ook aangeraden te gebruiken.

SMTP

Het Simple Mail Transfer Protocol is bedoeld om e-mail te kunnen verzenden.

  • Poort 25: Dit betreft de standaard poort voor SMTP, deze poort is onbeveiligd en dus niet versleuteld.
  • Poort 465: Deze poort is geschikt voor een beveiligde SSL verbinding en daarom ook versleuteld.
  • Poort 587: Deze poort is geschikt voor een beveiligde TLS verbinding. Dit is een andere variant van versleuteling.

 

Hoe stel je e-mail in op jouw apparaat?

Elk apparaat is anders en vergt een andere configuratie om e-mail goed en wel te kunnen ontvangen en versturen. We hebben daarom hieronder een opsomming van onze beschikbare e-mail handleiding gemaakt om zodoende voor jou de passende te kunnen gebruiken:

Mocht het instellen van een e-mailaccount niet lukken, dan staat onze helpdesk voor jou klaar. Je kan ons bereiken via een live chat sessie of door een ticket aan te maken. We helpen je graag!