Ben je al over naar Google Analytics 4?

person holding pen pointing at graph

Introductie van Google Analytics 4: Wat is het en waarom is het belangrijk?

Google Analytics 4 (GA4) is de nieuwste versie van Google Analytics en wordt door Google gepositioneerd als de toekomst van webanalyse. GA4 bevat verschillende nieuwe functies en mogelijkheden ten opzichte van de voorgaande versies van Google Analytics. In dit artikel zullen we verkennen wat GA4 te bieden heeft en waarom het het overwegen waard kan zijn voor uw bedrijf.

Eenvoudiger en intuïtiever

Een van de belangrijkste verschillen tussen GA4 en zijn voorgangers is de meer intuïtieve interface. Het nieuwe systeem is gebruiksvriendelijker, waardoor het voor bedrijven gemakkelijker wordt om snel inzicht te krijgen in hun marketingprestaties.

Focus op gebeurtenissen

Een andere belangrijke verandering in GA4 is de focus op gebeurtenissen in plaats van sessies en paginaweergaven. Dit betekent dat GA4 u meer diepgaande informatie kan bieden over hoe klanten uw site gebruiken en welke acties ze ondernemen wanneer ze daar zijn.

Betere integratie van gegevens

Een ander sterk punt van GA4 is de manier waarop het naadloos integreert met andere Google-producten, zoals Ads en BigQuery. Hierdoor is het gemakkelijker dan ooit om bezoekersgegevens te verzamelen en te gebruiken om de prestaties van uw advertentiecampagnes te volgen.

Conclusie

Als u op zoek bent naar een krachtige tool voor webanalyse die u diepgaande inzichten biedt in uw marketingprestaties, dan is Google Analytics 4 zeker het overwegen waard. Met de eenvoudig te gebruiken interface, focus op gebeurtenissen en naadloze integratie met andere Google-producten is GA4 een uitstekende keuze voor bedrijven van elke omvang. Let op: de oude versie van Google Analytics stopt per 1 juli en zal vanaf dan geen data meer verzamelen. Stap vóór die tijd dus over op GA4.